Dumnezeu ne-a dat steaua care sa ne lumineze calea, dar noi trebuie sa o aprindem


miercuri, 18 mai 2011

Pozele inscrise in concurs

Perioada de inscriere la concursul de fotografie  s-a incheiat ieri,asa ca azi va prezentam cele 13 poze ale participantilor nostri.

1. Bingert Luiza


2. Capastraru Bianca

  

3. Costea-Vladimir Adrian


4.Cuteanu Andrei-Vladut


5. Fanaru Alexandru


6. Giubega Elona


7. Golea Lavinia-Elena


8. Marinescu Denisa


9. Mischie Dana


10. Pirvulescu Ramona


11. Sava Andrei-Gabriel


12. Tiutiu Liviu-Mihaita


13. Zglobiu Lavinia-Elena



Maine, 19 Mai , se va organiza festivitatea de premiere,
care va avea loc la Biblioteca Centrala a orasului,
unde sunt invitati toti participantii, la ora 17:00.

15 comentarii:

  1. 1. Bingert Luiza: nu ai pus in valoare subiectul, pisica nu trebuia incadrata central, sau daca o incadrai central puteai face un crop 1/1. Ai taiat din coada, trebuia incadrata putin mai jos, mai la inaltimea pisicii pentru a avea o treime din cadru si planul din spate nu numai orizontul pe care sta pisica, se vede ceva dar 2 cm intr-o poza nu sunt suficienti, daca ar fi sa dau o nota, ar fi 6, asta pentru ca ai scos clar pisica desi repet, n-ai pus-o in valoare ca subiect.

    2. Capastraru Bianca: dupa cum mi-ai aratat poza, ti-am aratat cum ar fi fost mai ok, mai natural prelucrata, admir increderea in tine ca ai mers pe a ta, ce nu-mi place... e mult prea aglomerata, incadrarea se corecta cu un crop din cate ti-am si aratat, dar e foarte incarcata, trebuia sa ai ori raul ori verdele ala in spate, ca sa nu mai spun ca ai foarte multe elemente in cadru, capul pare pe un punct de forta, oarecum ok, dar parul nu iese in evidenta, l-ai inchis prea mult din prelucrare. e cam de 7 daca ar fi sa ti-o evaluez pe o scara de la 1 la 10.

    3. Costea-Vladimir Adrian: frate...asta-i poza de tinut in PC-ul personal ca amintire si atat, nu spun nimic de tehnica pentur ca nu-si are rostul, e o amintire buna cu un caine intr-o ipostaza comica si atat... sorry. E cam de 4.

    4.Cuteanu Andrei-Vladut: imi place ce ai incercat, ai un fundal foarte aglomerat care-ti trage poza in jos foarte mult, pentru imaginatia de a incadra panza de paianjen astfel ti-o evaluez la 7.

    RăspundețiȘtergere
  2. 5. Fanaru Alexandru: tehnic e aproape perfecta, nu exagerez, vad linii drepte, vad aplicata regula trimilor, vad paralelism, e ok realizata, optic nu e deloc prelucrata, stiind ca aparatul nu te ajuta prea mult o puteai edita tu putin, nu are o cromatica placuta, nu vad culorile alea vii cu care sunt obisnuit, te poti uita pe blog-ul meu la pozele cu apusul si vei realiza ce vorbesc. Oricum pare cea mai buna fotografie pana la tine, e de 8.

    5. Fanaru Alexandru: apreciez incercarea ta, se vede ca e putin gandita (cel putin asa pare), liniile curbe par ok, as fi incadrat-o putin mai sus si ca format 2/3 sau 16/9 ca sa tai tot botul vaporului nu doar o parte, pentru asta ai fi depunctata oriunde te-ai duce cu fotografia, regula treimilor aplicata aproape corect...nu are o cromatica prea placuta, cred ca nu e prelucrata deloc, ce sa mai zic, e cam de 7.

    7. Golea Lavinia-Elena: o incadrare mai sus scotea peisajul mai bine in evidenta... nu te depunctez prea mult tinand cont de peisaj si calitatea lui in sine, ai stiut ce sa iei in cadru, e de 8.

    RăspundețiȘtergere
  3. 8. Marinescu Denisa: pare cea mai buna poza pana acum, ar fi avut nevoie de putina prelucrare, dar arata ok si asa, e intre 8 si 9... ti-as da 8 pentru ca si Fanaru Alexandru o are la fel, tehnic impecabil dar optic... insa ti-as da 9 pentru ca ai ales un peisaj cat se poate de natural pe care l-ai incadrat ok, nu m-am hotarat inca, sa zicem un 8,5 sa nu supar pe nimeni.

    9. Mischie Dana: probabil ai vrut sa ne arati ca esti pasionata de arta, te inseli, poza asta e de sters direct din aparat, nu vad nimic, repet, nimic interesant la ea, optic ok subiectul, in sensul ca n-are nevoie de prelucrari prea dificile dar tehnic e varza, scuza-mi exprimarea dar e dezgustatoare, probabil ca majoritatea aveai si poze mai bune, daca citeai cate ceva din domeniul asta numit FOTOGRAFIE, aveai si ceva autocritica. imi pare rau... e cam de 4.

    10. Pirvulescu Ramona: In primul rand nu vreau sa aud iar pe la spate ca o cunosc personal pe Ramona si de asta o ridic in slavi, fata asta (ca si Sasha de altfel) chiar stie ce face chiar daca stie putina tehnica o pune corect in practica, sa trecem la prima impresie... tehnic e de 10, 2 subiecte corect vizibile pe 2 puncte de forta, umbrele sunt ok, interesanta prelucrarea alb-negru, o scoate mult mai bine in evidenta decat color, cum era originala, poza asta e de 10 fara sa stau pe ganduri. Felicitari Ramona!

    RăspundețiȘtergere
  4. 11. Sava Andrei-Gabriel: ah... stiu ca tu faci poze bunicele, ai ales-o gresit, 1. e arsa, 2. nu e unghiul potrivit, nu e orisontala linia vasului (stiu ca e o linie curba, dar trebuia sa vad extremitatile la distanta egala in ambele capete fata de latura de jos a fotografiei), as incadra-o in categoria - fotografie de produs, dar nu vad nimic, subiectul e neclar, cred ca ai exagerat cu sharp-ul si contrastul din prelucrare (sau daca nu e prelucrata ai avut surse de lumine parazite in zona si zgomotul de imagine e de la un eventual crop). imi pare rau.. imi place ca incerci ceva nou dar... e cam de 5. Sorry.

    12. Tiutiu Liviu-Mihaita: pe Facebook ai poze mult mai bune, e ceva interesant, cred ca ai si aparat bunicel odata ce poti "capta" asa ceva folosesti un timp de expunere scurt ca sa-ti iasa clara, ai ceva talent chiar daca aparent e o pasiune ca si la mine de altfel, tehnic stai prost... apuca-te de citit tehnica foto si vei vedea singur diferentele. Fotografia ta as fi facut-o altfel, as fi tinut aparatul mai jos, la nivelul apei sau putin mai sus la ceva distanta evident, incat sa nu stropesti obiectivul (eventual la o focala mai mare ca sa apropii subiectul putin), as fi vrut sa vad subiectul tau de jos in sus, ca niste turnulete ce se ridica din apa.E pacat ca ai in sange asta, poza e cam de 7.

    RăspundețiȘtergere
  5. 13. Zglobiu Lavinia-Elena: Lavinia, nu ascund, sunt corect, cu parere de rau iti spun, tu te-ai inscris de la inceput ca sa castigi concursul, am venit in oras sa te invat putina tehnica ca sa faci o poza mai buna si u pozai gargarite pe langa dig la motru in vale, nu m-ai ascultat prea mult, poza asta stii mai bine decat mine ca e realizata intamplator, din cateva zeci de poze ai si tu 2 bune, deci e pur intamplator ce ai facut aici, ti-o punctez la 8 la cum arata, dar tu nu esti nici de 5. Sorry... sunt sincer cu toata lumea.

    Acum... imi cer scuze tuturor daca am jignit pe cineva, nu am avut intentia asta, am incercat sa fiu cat mai succint posibil la fiecare fotografie, nu vreau discutii pe la spate, nu vreau barfe si chestii de genul asta, daca intrati cu mine in vorba pe messenger vorbim, nicio problema...pastrati totusi vocabularul decent, nu suport limbajul unora... :) Sunt curios cine jurizeaza, daca ar fi dupa mine podiumul ar arata: 1.Pirvulescu Ramona, 2. Marinescu Denisa, 3. Fanaru Alex.

    Sper ca pozele sunt originale, nu luate de pe net, o sa-i cer Dianei originalele sa vad cu ce aparate le-ati facut si ce setari ati folosit sau a folosit aparatul (daca era pe mot Auto). Daca va place domeniul asta nu va lasati, cautati sa si citit ceva si veti excela, daca nu va spun cu parere de rau, lasati-va de concursuri ca sa iesiti in evidenta intr-un fel sau altul. O zi placuta tuturor!

    As fi dat un singur comentariu dar nu m-a lasat blog-ul.

    RăspundețiȘtergere
  6. scuzati greselile, am tastat foarte repede ca de obicei si se intampla ca oricui, la al doilea 5. unde am repetat Fanaru Alexandru era de fapt 6. Giubega Elona, cred ca nu s-a memorat comanda de copy. Scuze inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  7. " Tiutiu Liviu-Mihaita: pe Facebook ai poze mult mai bune, e ceva interesant, cred ca ai si aparat bunicel odata ce poti "capta" asa ceva folosesti un timp de expunere scurt ca sa-ti iasa clara, ai ceva talent chiar daca aparent e o pasiune ca si la mine de altfel, tehnic stai prost... apuca-te de citit tehnica foto si vei vedea singur diferentele. Fotografia ta as fi facut-o altfel, as fi tinut aparatul mai jos, la nivelul apei sau putin mai sus la ceva distanta evident, incat sa nu stropesti obiectivul (eventual la o focala mai mare ca sa apropii subiectul putin), as fi vrut sa vad subiectul tau de jos in sus, ca niste turnulete ce se ridica din apa.E pacat ca ai in sange asta, poza e cam de 7." vad ca ai comentat toate pozele...nu stiu daca esti tu in masura sa faci asta, totusi, ti-ai dat cu parerea despre poze.sa zicem ca am un aparat...bunicel... ce sa zic...la banii lui isi face treaba, sunt multumit de el.eu nu vreau sa fac cariera din fotografie..fac poze asa, imi place, dar nu ma intereseaza tehnica fotografica, etc etc...si, poza asta i-am dat-o Dianei in graba... cam atat am avut de zis.. Bafta tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  8. ok anonim.. nu vreau sa fiu rautacios...poti spune cine esti? sau daca nu spui aici...intra pe messenger si prezinta-te acolo... ma cam freci la icre in sensul bun.. nu stiu cine esti :)) nu ma aproba foarte multi..sau macar sa ma suporte.. de asta-s curios :))

    RăspundețiȘtergere
  9. pentru Puidediavol: ti-am trimis poza, caci vroiam o parere generala, despre ea si de la alt cineva, o trimisesem cu mult inainte.1- cu toate astea ,nu puteam sa trimit poza pe care ai modificat-o tu, caci nu ar fi fost etic. 2- cu un crop, nu mi-ar fi placut mie cum era incadrata, daca vroiam ceva, puteam face doar atunci, live(cu telefonul, dupa cum stii). 3- editarea pe care mi-ai sugerat-o nu ma definea, prin urmare, nu ai sa gasesti poze facute de mine, modificate asemenea ( iar la par nu puteam face magie ). criticile tale sunt constructive, dar as prefera sa le aud si pe cele ale juriului

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu Bianca... daca juriul arata si altfel n-are nicio legatura cu fotografia, probabil iar profesori de romana sau mai stiu ce, nu spun ca sunt perfect, n-am cum sa fiu nici daca vreau asta dar... din criticile asemanatoare primite am invatat destule care nu sunt scrise mura in gura nicaieri in cartile si revistele tehnice in domeniu. ca fapt divers, pentru tipul de fotografie ales nu aveai cum sa folosesti formatul 4/3, singurele formate care scot subiectul in evidenta sunt 16/9 si 3/2, prelucrarea ta ma duce cu gandul la intuneric, la un emokid... nu se vad detaliile, le-ai intunecat mult, ca sa nu mai spun ca e un cadru foarte aglomerat pe fundal, cropul ala e esential, o sa incarc pe blogul meu poza ta in toate variantele si poza lui andrei, sa va formati o idee. Inteleg ca nu te prinde prelucrarea corecta, nu a mea, asa e corect, inteleg ca nu-ti place dar sper sa nu ceri performanta pe ceea ce faci u... stai linistita, nu vreau sa incep un scandal aici decat daca juriul chiar isi bate joc si se aranjeaza ceva. ti-am explicat de ce Fanaru Alexandru e de 8 la poza asta, tehnic e aproape perfecta chiar daca optic e varza, trebuia prelucrata ca aparatul nu l-a ajutat suficient. Poate majoritatea ati scos poza intamplator... pe Lavinia o stiu prea bine... foarte bine chiar...daca face gura la mine isi ia si una peste "bot" si-i trece, imi permit... stie bine ca ea si fotografia sunt 2 lucruri diferite.. ca ceea ce a facut a fost o intamplare si s-a inscris special sa castige nu de dragul de a participa la un concurs, daca nu o cunosteam nu faceam circoteca asta la poza ei. Denisa pare o fata ok... cel putin ca persoana cand mai am ocazia s-o vad o iau putin la puricat sa vad daca a scos poza intamplator sau nu...Andrei si Tiutiu Liviu mai stiu cate ceva, dar... asta e, daca vreti sa iesiti in evidenta va propun eu ceva interesant, vreau sa organizez o expozitie in casa de cultura din parc, am nevoie de 15-20 de participanti care sa si dispuna de 20-30 lei pentru a printa cel putin o fotografie, daca vrea cineva sa se bage pana in toamna iesim...va invat mai multe..etc..si aveti ocazia sa iesiti in evidenta ca o sa chem si presa. :) nu ma bag peste voi, voi cere un minim de reguli ca sa nu ma fac eu ca organizator de ras.

    si ca sa spun mai clar... nu am nimic cu poza ta, sincer, stii ce nu-mi place? nu felul in care ai prelucrat-o, si eu incalc multe, multe reguli, m-a deranjat fundalul ala foarte mult, si faptul ca ai inchis prea mult parul, capul si parul la o asemenea poza trebuiesc sa fie punctele forte, sa se vada cel mai clar (acolo unde avem par :)) ). Prelucrarea duce la o stare trista a persoanei din poza, deci nu e atat de naspa, sunteti cativa dintre voi pe care v-as vrea in expozitie.. intai sa mai vad poze de-ale voastre sa fiu sigur ca nu sunt realizate intamplator si v-as sustine putin, cat despre "Cartoane" stati voi linistiti, cand se fac cursuri in Motru sunt primul inscris, dar nu se fac cursuri foto in oras si nu am timp de plimbari la tg jiu sau Bucuresti saptamanal pentru o pasiune pe care nu cred ca o voi profesa decat ca amator in timpul liber. Dar cum voi avea ocazia iau si cartonul sa-l bag pe gat celor care comenteaza despre el.

    Nu te aprinde degeaba ca n-am nimic cu tine. Cand am vazut ca tot poza ta ai trimis-o la concurs mi-a venit sa rad de cat de hotarata erai pe ea. Majoritatea cand primesc un sfat de la cineva mai avansati ca ei cu prima ocazie isi indreapta greseala... tu ai vrut sa mergi pe mana ta fara ajutor... interesant, dar vezi u... nu poti face asta la infinit :)

    RăspundețiȘtergere
  11. 2- cu un crop, nu mi-ar fi placut mie cum era incadrata, daca vroiam ceva, puteam face doar atunci, live(cu telefonul, dupa cum stii)

    ma indoiesc, sa faci cu un telefon toate astea? nu fac eu crop cu aparatul meu, nu stiu daca sunt aparate care fac crop direct din ele si tu-mi spui ca faci direct din telefon? sa lasam asta, culori cu telefonul? adica eu cu obiectiv leica am nevoie de prelucrare pentru ca nu folosesc filtre (de polarizare circulara, neutru, UV si de densitate neutra). Singurul telefon care are si senzor de 2 ori mai mare ca aparatul meu e Nokia N8. Cand iti cumperi N8 sa ma anunti si pe mine. Oricum imi place cum a scos telefonul ala poza, mi-am dat seama dupa zgomotul de imagine ca e o rezolutie interpolara nu reala.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu la aia ma refeream cu telefon.ci ca puteam sa i-au alt unghi sa nu mai fie nevoie de crop.. la aia ma refeream :)) si nu am nimic cu tine, stai linistit, doar ca ti-am explicata de ce poza mea arta asa.
    ps: nu sunt de acord ca poza mea sa apara pe blogul tau, din bunsimt stiu ca se cere si acordul cand vrei sa faci asa ceva :|

    RăspundețiȘtergere
  13. nu va ramane mult, vreau doar sa arat concret ce am vrut sa spun :) sunt constient de ce spui, daca totusi te deranjeaza o sterg iti dai seama.. :)) ma facusi si nesimtit indirect :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Harrah's Ak-Chin Casino Resort - JTA Hub
    A stay 강원도 출장마사지 at Harrah's 충청남도 출장안마 Ak-Chin Casino 김해 출장샵 Resort places you in 안성 출장안마 the 충청북도 출장샵 heart of China's most vibrant city, as well as its exciting full-service spa and salon.

    RăspundețiȘtergere