Dumnezeu ne-a dat steaua care sa ne lumineze calea, dar noi trebuie sa o aprindem


joi, 19 mai 2011

Ganduri minunate de la Iulian Olariu

Iulian Olariu este presedintele Youth Academy, organizatie calificata in finala Gala Premiilor in Educatie din 2010 la sectiunea O.N.G. –ul anului.

Am avut bucuria de a discuta cu el si de a ne impartasi din gandurile sale legate de importanta educatiei.


Ce crezi ca a determinat juriul sa accepte Youth Academy printre finalisti ?

E o intrebare grea … Cred ca a contact faptul ca proiectele noastre au un impact pozitiv asupra unui numar mare din tineri din multe zone ale tarii. Noi am fost foarte bucurosi sa ne numaram printre finalisti.

Cum vezi Youth Academy peste 5 ani ?

Imi e mult mai usor sa zic cum o sa fie anul viitor: o sa creasca si o sa aiba de doua ori mai multe proiecte decat a avut pana acum, atat ca volum, cat si ca impact. Daca reusim se mentinem acest ritm inseamna ca in 5 ani vom fi mult mai mari si mai utili pentru educatia romaneasca.


Ce parere ai despre sistemul educational din Romania ?

Din punctul meu de vedere e un sistem vechi, depasit de ceea ce se intampla in momentul de fata, care nu a reusit sa se adapteze pentru ca, din pacate, lipsesc oamenii pasionati.

De-a lungul timpului ai participat in diferite proiecte sustinute de Fundatia Dinu Patriciu. Ce poti sa ne spui despre implicarea acesteia in educatia din Romania ?


Au o serie de proiecte de mare impact prin care sustin constant un numar foarte mare de oameni bine alesi care reprezinta cu adevarat viitorul Romaniei. Aceasta este cea mai buna investitie pe care o organizatie o poate face la ora actuala. Este imbucurator ca proiecte ca Gala Premiilor in Educatie devin o traditie.

Cum a fost Festivitatea de premiere a Galei Premiilor in Educatie ? 

A fost un eveniment foarte reusit, cu oameni de calitate, cu premii frumoase pentru oameni care le meritau. Am intalnit o multime de povesti frumoase. E bine ca cineva le promoveaza, pentru ca au nevoie sa fie cunoscute.

Transmite un mesaj tinerilor din Romania.

Sunt multe mesaje … in primul rand sa aiba preocupari constructive care sa-i ajute sa creasca frumos. E important sa aiba grija de viitorul lor, si mai ales de propia lor persoana. In functie de ceea ce fac in prezent si de modul in care isi investesc timpul in prezent asa o sa creasca si o sa se dezvolte. Sa aiba responsabilitate, pasiune, atentie, implicare si preocupare.

Un gand de final … ?

Am incredere ca o sa vad in continuare si mai multe proiecte de calitate pentru tara in care traim. Imi doresc sa vad tot mai multa lume care face educatie din pasiune, si o face bine.



In ultimii ani Youth Academy a avut o serie de proiecte educative cele mai importante fiind:

- HOLA! - este cel mai vechi proiect Youth Academy. Început simultan în Bucureşti şi Iaşi, HOLA s-a extins în prezent la nivel naţional atât prin campania "Adu HOLA în oraşul tău!" cât şi prin parteneriatul strategic cu Şcoala de vară FORCE. Pe scurt, HOLA înseamnă seminarii de dezvoltare personală adresate liceenilor, printre subiectele abordate fiind şi: lucru în echipă, comunicare eficientă, planificarea proiectelor, organizarea timpului, orientare în carieră, creativitate, ş.a. Participanţii HOLA sunt îndrumaţi apoi în realizarea de proiecte sociale, pentru a urmări dezvoltarea comunităţilor locale. Pentru mai multe detalii te invităm pe site-ul proiectului: www.ho-la.ro.

Mentionam ca la Scola de Vara FORCE (proiect sustinut si de Fundatia Dinu Patriciu) au participat si doi dintre castigatorii sectiunii Elevul Anului : Csilla Balint si Cristian Rosu.


* Imagine de la finalul unui workshop HOLA *

- TEDx Iaşi - face parte din conceptul global al conferinţelor TED, derulate sub sloganul "Ideas Worth Spreading". TEDx Iaşi este conferinţă afiliată conceptului TED, dar organizată independent sub licenţă internaţională de către Youth Academy.

Iulian Olariu
este unul dintre oamenii ce fac totul cu pasiune si isi dedica timpul pentru a sprijini tinerii din Romania, este un om ce crede in viitorul Romaniei.

Va invitam sa citi un articol despre Gala Premiilor in Educatie pe blogul personal al lui Iulian Olariu : AICI

Multumim Iulian!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu