Dumnezeu ne-a dat steaua care sa ne lumineze calea, dar noi trebuie sa o aprindem


marți, 10 mai 2011

Concurs de fotografie

In ziua de azi multi realizeaza fotografii, insa putini constientizeaza ca fotografia este o arta. De aceea ne-am gandit ca in zilele urmatoare sa demaram un concurs de fotografie cu tema "Fotografia-o arta aproape uitata". Astfel in perioada 10-17 mai, asteptam fotografiile voastre pe adresa de e-mail prafdestele4agil@yahoo.com.


 Participantii se pot inscrie cu o singura fotografie, de orice tip .Nu se accepta pozele modificate sau trucate,cu exceptia contrastului,luminozitatii si crop-ului!
Castigatorii acestui concurs vor fi desemati pe data de 19 mai, in urma jurizarii tuturor fotografiilor, de catre un fotograf profesionist . De asemenea, castigatorii vor fi premiati. 
Asteptam cu nerabdare fotografiile voastre si va uram tuturor succes!

3 comentarii:

  1. Salutare, tin sa atrag putin atentia participantilor, fratilor, fara suparare, vorbesc foarte direct si deschis cu voi, daca tot ce stiti este sa incarcati acumulatorul/acumulatorii, sa apasati pe declansator si sa descarcati pozele la final, nu sunteti de concurs foto, pentru a participa chiar si la cel mai naspa concurs foto (acesta pare promitator), trebuie sa cunosti tehnica fotografica generala, sa stii cu ce se mananca expunerea, sa stii reguli de compozitie, sa nu te crucesti cand auzi de regula trimilor sau ceva de genul asta din notiuni elementare. Asta e una, a doua, daca nu va cunoasteti perfect aparatul, daca nu stiti fiecare buton/setare ce face astfel incat s-o gasiti in cateva secunde la fel, nu sunteti de un concurs foto, am vazut fotografii bune si foarte bune realizate intamplator, nu vreau sa mai vad asta, deja am vazut prea multe pe forumurile unde sunt inscris incat mi-e greata de cum isi bat unii joc de fotografie. Persoane care n-au nicio treaba cu acest domeniu, realizeaza o poza mai buna si se cred artisti emeriti, e inacceptabil asa ceva, cat despre prelucrare, modificati chestia aia, daca cineva vrea sa modifice o fotografie pe care s-o inscrie in domeniul fantasticului e problema sa, daca e corect realizata tehnic si subiectul e vizibil, daca exprima momentul ala de "WOW" e ok, e perfecta, inafara de asta, majoritatea au aparate foarte slabe, Photoshop-ul corecteaza multe chestii pe care aparatul lor nu le poate realiza desi asa ar fi fost corect (sa zicem un lens blur, daca nu ai obiectiv de calitate mai greu il scoti cu un compact de sub 1000 lei, asa Photoshop-ul iti ofera oportunitatea sa faci asta artificial), reduce noice, unsharp mask, HDR photography si multe, multe chestii imposibile cu acele aparate, lasati libertate participantilor, sunt curios pana unde sunt purtati de imaginatie.

    Sasha... Diana si restul lumii, scuzati ca am fost direct si la subiect, n-am jignit pe nimeni, dar e jenant de-a dreptul sa vezi participanti la un concurs foto care nu stiu regula treimilor si au impresia ca nu trebuie sa citeasca nimic, ca au talentul in sange, aici nu lovesc in Bibi Foxy din concursul anterior, n-am avut nimic personal cu ea inafara unui vocabular indecent pe care nu-l inghit, are si fotografii bune, singura chestie e ca nefiind citita in domeniu sta foarte prost la autocritica si n-a ales fotografiile potrivite, asa si aici, atentie, fotografiati dimineata intre 6 si 9 sau dupa-amiaza intre 6 si 9, par orele cele mai potrivite luna asta. Nu fotografiati pe soare puternic, riscati sa ardeti pozele chiar daca aveti aparate performante cu filtru UV pe obiectiv. Va dau cateva sfaruri amicale, sunt sigur ca majortiatea nu tineti cont, dar simt nevoia sa va spun cateva lucruri de inceput. Bafta, ne vedem la finalul concursului, chiar sunt curios ce realizati, ar fi frumos sa inramati A4 sau A3 fotografia castigatorului si s-o puneti in liceu undeva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa lamurim o problema, NU voi juriza acest concurs, nu mai fac chestia asta decat oficial, acolo unde oamenii stiu sa aprecieze si sa invete din critica, nu sa intrebe cate "cartoane" in domeniu am, sa nu se mai zica ca nu trebuie sa citesti nimic odata ce ai talentul in sange si chestii de genul asta care m-au deranjat data trecuta. Nu stiu cine jurizeaza concursul dar o sa-mi las si eu o parere "pe scurt" despre fiecare fotografie, asta la final (poate e nevoie sa critic si juriul :> ). Deci stati linistiti, nu eu sunt "fotograful anonim". Spor la fotografiat si bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere